A facebook-os verzióban (https://www.facebook.com/ThaiBoxInfo) található gondolatok, idézetek, motiváló jellegű szövegek összegyűjtve itt megtalálhatóak.

“Elszomorító és dühítő érzés, ha látjuk, hogy valaki nem tesz meg eleget (esetleg mindent..) a sajátmaga fejlődéséért, ha magát se veszi ennyibe, akkor hogyan venne bárkit is valamibe?! Tiszteld, és szeresd magad, hogy mást is képes legyél tisztelni és szeretni!”

“Amikor tényleg elhiszed, hogy nincsenek korlátok, akkor rájössz, hogy nem a csodák léteznek, hanem Te magad vagy a csoda…”

“Sose engedd, hogy a büszkeséged a fejlődésed útjába álljon, mert a végén a fejlődésed hiánya dönti romba a büszkeséged…”

„A Siker és a kudarc…:
Sokszor hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy a kudarcoknak mekkora jelentősége van az életünkben. Persze inkább sikereinket kürtöljük világgá, szeretjük az elismerést, ezzel semmi gond nincs, de sokszor elfelejtjük, hogy ezeket bizony a kudarcoknak köszönhetjük, ezek késztetnek minket igazi változásokra, ezek azok, amik táplálják az akaraterőnket, ezek a sikereink igazi motorja. Ha nem érnének minket pofonok, nem lennénk olyan erősek sem, hogy feltegyünk mindent egy lapra, hogy higgyünk olyan célokban, amelyek megvalósításai lehetetlennek tűnnek. Sose úgy gondolj rájuk, mint akadályozó tényezőkre, hanem mint üzemanyagra. Ne azt a kérdést tedd fel, hogy miért így, miért úgy történt, hanem azt, hogy mit kell változtatnom. A világot nem tudod megváltoztatni, de a világodat igen!”

„A szavakkal baromi egyszerű másokat megbántani, viszont nehéz velük megbocsájtást szerezni, vagy akármit is bebizonyítani. Így hát egy igazi harcos nem a szavait fecsérli fölöslegesen, hanem a tetteiben mutatkozik meg némán, megkérdőjelezhetetlenül.”

„Tápláld a benned lévő tüzet, mert az tart melegen!”

„Minden tettnek, vagy tétlenségnek következménye van. Nőj fel a feladathoz és viseld méltón tetteidnek hagyatékát, de ne pökhendin vagy nagyképűen, csak simán a maga egyszerűségében. Szavakkal magyarázni útólag kár, vagy tégy másképp s korrigáld vagy hallgass és fogadd el némán !”

„A célok nem egy napra szólnak…. Minden nap meg kell küzdeni értük. Nem könnyű, nem járhatatlan, de sokan belevesznek. Ugye Te nem ilyen leszel?!”

„Értékes ember legyél, ne pedig sikeres!:
Jobban mondva, értékorientált légy ne pedig a siker eméssze fel minden tetted. Ugyanis az utóbbiból sajnos egyre több van, s úgy próbálják beállítani életüket, mint egy követendő példát. Közben pedig egy irtó önző, érdekekkel teli, hazugságokra épülő világban élnek. Mást tesznek, mint amit szeretnének, folyamatos megfelelés, a tökéletesség fenntartása jellemzi életüket. Nem merik felvállalni érzéseiket, vagy csak sunyiban,  hogy a nagy közönség meg ne lássa gyengeségüket. Elrejtik valódi énjüket. Ezeket jellemtelen embereknek érzem, hiába sikeresek. A küzdősportokban, a laikus ember csak a brutalitást látja. Pedig sokkal többről szól. Az ember, ahogy szépen lassan belenő ebbe a világba, úgy változtatja meg őt egyre inkább. Megtanulja kezelni a gyengeségeit, az erősségeit, szembeszállni a félelmeivel, és egy olyan tartást ad, ami értéket képvisel. Megtanít szívből élni, s küzdeni, és bátorságot, erőt adva elérni a célokat, de nem a sikeresség védjegye alatt. Óriási különbséget jelent ez a két út, bár igaz, mindkettő elvezethet a célokhoz… csak a hogyanban tér el. Az egyik egy igaz életet ígér, ahol nem kell mindig attól félni, hogy mikor omlik össze, hogy meddig sikerül fenntartani mesterkélten, a másik egy sikeres, a boldogság látszatát keltő világot ígér, amely első ránézésre sokkal vonzóbb, de kevésbé boldog. Természetesen ebben a világban (küzdősportok világában) is vannak kivételek, de amikor mondogatják, hogy mekkora szívvel küzdött, akkor talán sokan értik mire gondolok.”

“A jó harcos szívvel s lélekkel küzd”

A táplálkozás fontossága:
Ha már felmerült a táplálkozás kérdése, fontos egy két dolgot még megfontolni. Sokunknak igen csábító lehetnek azok az egyszerű, ám de drága megoldások, amelyekkel elérhetjük a tökéletes test látszatát. Gondolok itt a zsírleszívás, zsírsejt kiégetés és hasonlók… A test kinézetére nem csupán csak esztétikai szempontok alapján kell figyelni. Ez a táplálkozási szokásainknak egy igen erős visszajelzési rendszere is. Ha rossz kaját eszünk, rosszul fogunk kinézni, ha jó kaját eszünk, akkor viszont jól (persze némi edzéssel is). Ha speciális beavatkozásokat veszünk igénybe, akkor azzal azt a bűnt követjük el, hogy a visszaigazolási rendszerünket teljesen kilőjük, és soha nem leszünk tisztában azzal, hogy hányadán is állunk képességeinkkel. Így persze nézhetünk ki jól, de közben szépen lassan tönkre is tehetjük magunkat, és a teljesítményünk sem lesz az igazi. Így persze sokkal több munkánk lesz a test esztétikai szépségét fenntartani, de sokkal kifizetőbb, eredményesebb és egészségesebb is lesz. Nekünk, harcosoknak pedig ez kell, hogy legyen az elsődleges célunk, hogy minél nagyobb teljesítményt tudjunk kicsikarni magunkból, a többi mellékhatásként úgyis jelentkezik.”

Átlagos vagy, vagy átlag feletti? – Legyél őszinte magaddal:
A világ érdekes irány felé halad… Sokatok talán már találkozott azzal a szituációval, hogy átlagon felülieknek titulálnak titeket. Sőt mondhatjuk azt is, hogy némiképpen már-már divattá vált az, hogy valaki átlagon felüli legyen. De vajon tényleg az vagy? Sajnos manapság ezt a jelzőt, ha igazán őszintén megnézzük, már nem igazi érdem kivívni, mert már ott tartunk, hogy az átlag évről-évre romlik majdnem minden tekintetben. Ha megnézzük, az, hogy valaki napi fél órát mozog, akkor már jóval az átlag felett van, vagy netán egy héten tanul 5-6 órát, istenként tisztelik hogy képes rá, ha meg egy könyvet is elolvas, akkor már UFO(nauta)-nak hiszik (és még lehetne sorolni). Régen pl. ez volt az átlag, ha nem több. S sok ember elégedett magával, hogy (akár ilyen áron is) átlag felettinek tartják. Kell nekik a tudat, kell nekik a dicséret, hogy “jobb”-nak érezzék magukat a többieknél (a fránya ego…), a többiek pedig ehhez asszisztálnak. A tanulság tehát az, hogy sose másokhoz mérd magad, mert akkor valószínűleg sokkal több kiaknázatlan lehetőséged vész el, vagy képességed marad rejtve, mindig magadhoz képest mérd a tudásodat, azt hogy mit vagy képes kihozni magadból, ekkor tapasztalni fogod, hogy nincs megállás, ebben biztos lehetsz. És már nem is fog érdekelni az, hogy átlag feletti vagy-e, vagy sem. Mindig hozd ki magadból a lehető legtöbbet. Tiszteld meg magadat és másokat is ezzel.”

„A másodpercek fontossága:
Törekedj arra, hogy egy másodperc se menjen kárba, ha edzel, minden egyes másodpercet használj ki, mert bizony ezek a másodpercek döntenek majd mindenről. Ha pl. 3 percig futsz, hogy szokd a menet hosszát, húzd meg mindig pár másodperccel, hogy ne csak épphogy végig bírd a menetet, hanem tovább, sose legyen az állóképességed a hibaforrása a meccsek alatt, annál nagyobb megaláztatás nincs egy harcos számára. Légy mindig felkészült, számíts mindig a legrosszabbra, de mindig reméld a legjobbakat.”

„Probléma és Probléma megoldása: Élj tudatosan, fejlődj! :
Ebben az egyre telesedő időjárásban talán még aktuális is. Sokszor hallani azt, hogy a mozgás által serkenthetjük az endorfim termelődését, így a problémás időszakokban érdemes mozogni, ezáltal csökkenthetjük a stressz, a bánat, a szenvedés káros hatásait is. Ám bizony van egy réteg, sajnos nem is kicsi, akiket ez nem győz meg. Így ez inkább nekik szól. Egy kicsit más megközelítésből próbálom bemutatni a mozgás fontosságát nekik. Elég sok ember szenved lelki problémákkal, amiken egyszerűen nem tud túljutni és szép lassan, vagy gyorsan fel is emészti őket. Jó hányada sajnos a lelki szenvedéseit úgy próbálja csillapítani, hogy testi szenvedésé próbálja átültetni ezeket. Figyelem elterelés gyanánt, vagy csak azt akarja érezni, hogy vannak ennél még nagyobb fájdalmak is és igyekszik nyugtatni magát, hogy talán-talán még “nem hal bele”. Ahány ember annyiféleképpen gondolkodik erről a témáról. Sajnos elég kényes téma is és ezért nem is nagyon szeretnek róla beszélni se, ez tulajdonképpen egy segélykiáltás is egyben. Szóval itt jön képbe a sport. Nem csak olyan pozitív hatása van, hogy endorfim termelődik, hanem bizony egy-egy igazán jól meghajtott edzés elég fájdalmas tud lenni, az érzés, hogy kiszakad a szíved, fájnak a végtagjait, vagy már mozogni se bírsz… Ha meg nem tudsz ilyen edzéseket csinálni, akkor annyira nem is nagy a problémád. Hidd el, kikapcsolsz egy időre, elterelődik a figyelmed, plusz a sporttal együtt általában a társaság is jár. Az az érzés, hogy tartozol valahova nagy erőt és kitartást tud adni Neked. Meg hát, olcsóbb, mint a pszichológus. Lehet, hogy a problémáid ezzel nem oldódnak meg, de mégis csak értelmesebb, mint kárt tenni Magadban, és nagyobb lelki erőd is lesz ezekre megoldást találni. Legalább ahhoz ne légy lusta, hogy fájdalmat okoz magadnak. Tehát használd fel a problémáidat a fejlődésedhez, ez egy igazán remek üzemanyag ahhoz, hogy sok mindent elérj az életedben. Élj tudatosan! Más nem fog helyetted, ebben biztos lehetsz!”

„Mikor kezdődött el az életed?
Amikor azt mondták, nem vagyok rá képes…”

„Lehetnek bármilyen szépek a szavak, végül úgyis a tetteink határoznak meg minket…”

„Az emberek boldogtalanságának két oka van: Az egyik az, hogy nem tudnak kitartóan küzdeni a jó dolgokért, a másik pedig az, hogy nem képesek elfogadni bizonyos dolgokat. A határ sajnos elég vékony a kettő között. Nehéz megállapítani, hogy mikor válik fölöslegessé, gyötrelmessé egy harc és érdemesebb inkább az elfogadást választani, vagy mikor nem szabad még elfogadni és harcolni tovább. A kiegyensúlyozott harcosnak meg kell tanulnia mind a kettőt. Ez egy hosszú és nehéz folyamat, mire képes lesz helyesen használni ezeket.”

„Néha mindennek össze kell omlania ahhoz, hogy valami jobb vegye át a helyét..”

“Mindenkinek megvannak a maga határai. Ha pedig túl akarsz lépni rajtuk, néha többre van szükség önmagadnál.”

„Amíg van erőnk, türelmünk, kitartásunk, elhivatottságunk újrakezdeni, addig nem lehet baj!”

“A panaszkodás mindig az éppen létező el nem fogadása. (…) Amikor panaszkodsz, áldozattá teszed magad. (…) Változtass hát a helyzeten tettel, vagy szükség esetén mondd el a véleményedet, és lépj ki a helyzetből, vagy fogadd azt el! Minden más őrültség. “

“Abban a pillanatban, amikor valaki azt mondja, “megpróbálom”, abból már tudhatod is, hogy nem igazán gondolja komolyan.”

„Inkább százszor “meghalok”, minthogy egyszer se éljek!
Istenként élek meg minden ringben létet.
Amikor érzem az összes erem lüktetését,
és érzem lényem legyőzhetetlenségét,
akkor érzem, hogy jó helyen vagyok… otthon vagyok,
mert a ring az én otthonom!”

„Azok a hajnali órák, amikor mások még alszanak, az a tiszta levegő, amit még nem szennyezett be semmi. Azok a reggeli fájdalmak, amik arra késztetnek, maradj még, pihenj. Az a tudat, hogy Te teszel az álmaidért, míg mások csak léteznek, hogy minden viszontagság ellenére mész tovább, míg mások csak megállnak. Az a pár óra plusz, míg Te többet teszel, mint egyesek egész nap alatt. Az a hozzáállás, amivel képes vagy megváltoztatni a körülményeket, míg másokat ezek csak felőrölnek. Az, hogy minden bukás csak erősít, csak jobbá és keményebbé tesz, míg mások teljesen összezuhannak. Az, hogy Te soha sem adod fel, akkor se, ha nem látod a kiutat. Csak így válhatsz Bajnokká! Ez az egyetlen út, ami ehhez vezet, ezt nem kerülheted meg…”

„A bukás arra jó, hogy egy nagyobb, tisztább, fényesebb jövőt teremtsünk”

„Egy sport, akkor a Te sportod, ha olyan, mint egy jól működő házasság, kitartasz mellette jóban és rosszban is”

„Minden csatát egyedül kell megvívnod, az odáig tartó úton elkísérhetnek, felvértezhetnek tudással, felkészíthetnek dolgokra, de a csatát Neked kell megvívni, s ez később formál Téged”

“Mindegy mi van legbelül elrejtve, csak az számít, amit teszel!!!”

„Bajnoknak lenni nem születés, hanem elhatározás kérdése”

„Addig gyakorolj, amíg rutinná nem válik a gyakorlat, de soha ne kezeld rutinként, mert akkor sokkal könnyebben hibázol is”

„Harcosok vagyunk!:
Sok emberrel való beszélgetésem, indította meg ezeket a sorokat, hogy leírjam. Az emberek többsége csak ámul és bámul, hogy mikre vagyunk képesek, hogy milyen fájdalmakat bírunk ki,  hogy mennyit vagyunk képesek edzeni… és csak jönnek a kérdések, hogy és fáj, nem fáj nagyon, hogy bírjátok? Azt hiszik, ehhez egy adottság kell, hogy ez velünk született dolog, hogy kivételesek vagyunk… Hát azoknak van egy rossz hírem… Ez nem igaz! Ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más, ugyanúgy fáj, ha kapunk egy két ütést rúgást stb… Ugyanúgy fájnak az izmaink, a 4. km után, az erősítéseknél is ugyanúgy összeesnénk szívünk szerint, ahogy bárki más… A különbség csak ott van, hogy mi elhisszük magunkról, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, ha fáj, hát fáj… ez van, de tudjuk, hogy a fájdalom mögött ott van az eredmény, és ezért legyőzzük. Az évek során is ugyanúgy fájnak ezek, csak közben kialakul egy képesség, amit bárki el tud sajátítani, de ehhez idő kell.. Megtanuljuk helyén kezelni a fájdalmat, és azért néz ki úgy külső szemmel, hogy nekünk nem fáj, hogy bírjuk, hogy terminátorok vagyunk, idő kell és nem is kevés, addig 100-szor meg 1000-szer is le kell győznünk magunkat. És a sok idő elmúlásához kell a rengeteg alázat, fegyelem, kitartás és a saját magunkba vetett hit. Csak ez az, amiben különbözünk, hogy mi ezt az utat meg is járjuk. Ez nem mártírkodás, nem ki ha én nem… eközben rengeteget tanulunk a világról, de legfőképpen magunkról. Képesek leszünk teljesen uralni magunkat, ami nem tűnik nagy dolognak, pedig az! Uralni saját magunkat, a legnagyobb feladat és a legnagyobb kihívás! Így hát erre mindenki képes, csak el kell dönteni és kitartani emellett… ez egy életforma. Nem kivételesek vagyunk, csak kivételesen erős az akaraterőnk.
No pain, no muay thai”

Use Facebook to Comment on this Post