Sakmongkol Sithchuchok 1973. július 6-án született, egyike a legendás Muay Thai harcosoknak. Olyan nagy harcosokat vert meg, mint pl.: Ramon Dekkers, Danny Bill, Perry Ubeda, John Wayne Parr, Jongsanan Fairtex és még sok másikat. 5-szörös WMC világbajnok, 3-szoros Lumpinee Stadionbajnok.

A 90-es évek egyik bajnoka volt, őt tekintették a Muay Thai „aranykorának”. A pusztító balos rúgásairól és a szívós testéről volt ismert, amely sok mindent kibírt, miközben folytatta tovább a harcokat. 6 évesen kezdte el az edzéseket és az első meccsét már 8 évesen letudta. 12 évesen megszerezte a Lumpinee címet. 17 évesesen mérkőzött és nyert is a holland legendával szemben, Ramon Dekkers ellen. A leghíresebb meccsei – összesen 7 – Jongsanan Fairtex ellen voltak. Az 5. meccsük a „könyök háború”-ként vált híressé és ez tekinthető minden idők egyik legbrutálisabb és legjobb Muay Thai meccsének.

2008 óta karatéban versenyzik a születési neve alatt (Kalek Mongkhon). 2009-ben és 2010-ben megnyerte a WKO világbajnokságot és 2008-ban 2. helyezést ért el a Kyokusin Unió által tartott világkupán. Sakmongkol elköltözött az Egyesült Államokba és ő a jelenlegi Muay Thai főoktatója a Zingano Muay Thai-nak és a Zingano Csapatnak a Fekete házban, Kolorádóban.

Mérlege: 254 meccs, 231 győzelem, 19 vereség, 4 döntetlen

A híres könyök háború:

Sakmongkol highlights:

Use Facebook to Comment on this Post