Módosul a felnőtt mérkőzések menetideje – az IFMA 2012. szeptemberi közgyűlésének döntése értelmében a 2013. évi versenyeken a felnőtt mérkőzések menetideje 3×3 perc lesz, 1 perces pihenővel a menetek között. A hosszabb menetekkel az amatőr és profi stílus újra közelebb kerül egymáshoz, és nagyobb taktikai csatákat is várhatunk a háromperces menetekben.

A változás az IFMA 2013. január 11-i hivatalos közleményével életbe lépett, igy a hazai amatőr muaythai meccseinken is változik a menetidő. A változások a nemzetközi felnőtt mérkőzéseken:

felnőtt A és B kategória, felnőtt női: 3×3 perc 1 perc pihenő

A hazai mérkőzéseken a változást fokozatosan léptetjük életbe, így a Fight Night Hungary Amatőr Liga tavaszi fordulóiban felnőtt korosztályban az alábbi menetidők lesznek érvényesek:

A kategória:
3×3 perc 1 perc pihenő

B kategória:
3×2 perc 1 perc pihenő

felnőtt női:
3×2 perc 1 perc pihenő (felnőtt nőiben nincs A és B kategória, így itt viszont nincs testvédő)

A 2013/14-es versenyszezonban már minden felnőtt (A és B kategória, és női) mérkőzés menetideje 3×3 perc 1 perc pihenővel.

Egyidejűleg módosítás (pontosítás) történt a versenyzők öltözékére vonatkozó szabállyal kapcsolatban is. A már korábban is létező szabályt, amely előírja a sarok színének megfelelő színű (piros vagy kék) short és ujjatlan felső viseletét, mostantól a szövetség szigorúan be fogja tartatni. Ugyanakkor a szabály rugalmasabb lett, mivel bekerült egy pont a semleges (fekete) színű shortról. Ettől a még egységesebb megjelenést várjuk, valamint a nézők számára is könnyebben követhető lesz a mérkőzés.

A módosított szabálykönyv megtekinthető az interneten a http://muay-thai.hu/?page_id=80 oldalon.

Forrás: http://muay-thai.hu/

Use Facebook to Comment on this Post